Over Laurens

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) is schrijver, freelance journalist, columnist, copywriter en uitgever.

Als freelance journalist heeft hij sinds 1988 duizenden artikelen en columns geschreven voor meer dan 40 publicaties, waaronder een groot aantal gerenommeerde vak- en publiekstijdschriften van o.a. Elsevier Bedrijfsinformatie, America Online, VNU, Magenta Publishing, de Koninklijke BDU Uitgeverij en de Nieuwe Revu. Daarnaast schreef hij acht jaar lang voor de economiepagina van NRC Handelsblad. In 2005 verscheen zijn eerste boek, medio 2022 zijn 28e.

Freelance journalist
Als freelance journalist reisde hij in de periode 1998-2009 wekelijks naar het buitenland en interviewde hij in Europa, Amerika en Azië tal van invloedrijke personen uit de wereld van het bedrijfsleven, ICT, consumentenelektronica, telecom, nieuwe media, politiek, Defensie, publieke veiligheid, film- en televisie.

Schrijver
Laurens debuteerde in 2005 als schrijver met het boek 'Fluitend door het digitale mijnenveld' waarin hij zijn visie gaf op het gebruik van ICT op de werkvloer. Hij schreef de afgelopen jaren meerdere biografieën en jubileumboeken, waaronder het boek '150 jaar Koninklijk Bronbeek' waarvoor hij toegang kreeg tot het Koninklijk Huisarchief. Op 27 augustus 2015 verscheen zijn autobiografische boek 'Oorlogskind in vredestijd'.
Meerdere boeken die hij schreef hebben betrekking op 'Operatie Market Garden' (september 1944). Maart 2018 verschenen er twee boeken van Laurens over twee Ridders Militaire Willems-Orde; Ken Mayhew en Ed Fulmer. Het voorwoord van deze boeken werd geschreven door Koning Willem-Alexander.

Columnist, tekstschrijver en copywriter
Sinds de negentiger jaren publiceert Laurens columns. In diverse tijdschriften zoals het magazine 'Archipel' over Zuidoost-Azië en heden ten dage in 'Oosterbeek belééft!', een glossy lifestyle magazine.
Sinds een aantal jaren schrijft hij ook in opdrachten van bedrijven en overheidsinstellingen. Daaronder nieuwsbrieven, persberichten, brochures, advertorials, in-house magazines en content voor websites, maar ook jubileumboeken. Als uitgever zorgt hij er voor dat hij de opdrachtgever daarbij ontzorgt door ook het productieproces hierbij voor zijn rekening te nemen.

Uitgever
Sinds 2007 is Laurens succesvol als uitgever van boeken. Bij White Elephant Publishing verschenen sindsdien een aantal titels van diverse auteurs. De uitgeverij verzorgt daarnaast ook teksten voor bedrijven.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau Vrijwilligerswerk
Laurens heeft zich jarenlang ingezet als bestuurslid van diverse organisaties die zich inzetten voor de zorg, erkenning en waardering voor (oud-)militairen en (tweede generatie) oorlogsgetroffenen. Zo was hij onder meer hoofdbestuurslid van de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogsslachtoffers en de Bond van Wapenbroeders. Nog altijd is hij actief als bestuurslid van de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen..
Op 26 april 2016 werd Laurens op grond van zijn verdiensten m.b.t. Defensie en andere terreinen door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.


Laurens van Aggelenís Travel Map

Laurens van Aggelen has been to: Austria, Belgium, Bulgaria, Canada, China, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Hong Kong, Hungary, Indonesia, Ireland, Italy, Japan, Malaysia, Malta, Mexico, Monaco, Morocco, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Serbia, Singapore, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, Thailand, Tunisia, Turkey, United Arab Emirates, United Kingdom, United States. Get your own travel map from Matador Network.


Profiel

Geboren: Arnhem, 1964

Woonplaats: Arnhem

Hobby's: schrijven, goede boeken lezen, reizen, lange afstand wandelen en fietsen, fotograferen

Favoriete vakantiebestemming: Indonesië

Eigenschappen: temperamentvol, sociaal, loyaal, analytisch, vasthoudend, groot empatisch vermogen, creatief, ambitieus en humoristisch van aard

Levensmotto: "Het moet dus het kan."

Laatst gelezen boek: Stilte - Luisteren in een wereld van lawaai (geschreven door Thich Nhat Hanh (1926-2022)

Geluksmomenten: de geur van verse koffie of versgebakken brood, een goed gesprek, een mooie schrijfopdracht, vliegen met een Dakota, een diner met goede vrienden, ochtendnevel

Greep uit publicaties

Kleine greep uit de bladen waar Laurens voor schrijft en heeft geschreven.


Stelios Interview met Sir Stelios van
EasyJet (2000)

Verbeet
Interview met Kamervoorzitter
Gerdi Verbeet (2007)

Bernhard
Interview met Prins Bernhard jr.
tijdens tweedaagse studiereis
naar Novi Sad in ServiŽ (2010)

Soetendorp
Interview met Rabbijn Soetendorp (2011)


Interview (2011) met
Prins Pieter-Christiaan

Van Uhm
Interview met generaal Peter van Uhm, Commandant der Strijdkrachten (2012)