vrijdag 11 maart 2018 11:28:34
Ook zo genoten van Kamp van Koningsbrugge?

Complot in Venezuela De militaire vaardigheden opgedaan tijdens de commando-opleiding stellen een groene baret in staat te overleven tijdens de meest gevaarlijke omstandigheden.
Dat wordt duidelijk in het spannende en meeslepende boek ĎComplot in Venezuelaí, geschreven door Ronald van Leeuwen, special forces marinier en groene baret. In dit op waarheid gebaseerde verhaal vertelt hij over hoe hij tijdens een bezoek aan een vriendin in Venezuela gearresteerd wordt op verdenking van spionage en drugssmokkel. Ronald belandt in een gevangenis van de Venezolaanse inlichtingendienst en ondergaat een heftige ondervraging. Daarop volgt een barre ontsnappingstocht door een van de gevaarlijkste sloppenwijken van Caracas. Met gevaar voor zijn leven en inzet van al zijn militaire vaardigheden en de uitputting nabij weet Ronald te overleven en met veel moeite te ontsnappen aan zijn wrede belagers. Informatie en bestellen


woensdag 9 maart 2018 17:59:54
Nooit meer oorlog...

Je krijgt een mens wel uit de oorlog, maar een oorlog niet uit een mens. Vanmiddag herdacht dat mijn vader 34 jaar geleden op 9 maart overleed. Op 9 maart 1988 brak voor hem de bevrijding aan. Van de vrijheid die op 5 mei 1945 in ons land aanbrak heeft hij door zijn opgelopen oorlogstrauma's nooit kunnen genieten. Aan zijn sterfbed voelde ik zijn ondraaglijke pijn.
Nu, op 9 maart 2022, voel ik zijn plaatsvervangend verdriet.Na de 1e en 2e Wereldoorlog hebben we als mensheid schaamteloos en totaal gefaald. We denken in wij en zij. We wijzen zondebokken aan. We zijn wezenlijk niet geÔnteresseerd in andere mensen, hun geschiedenis en achtergrond. Superioriteitsgevoelens, machtswellust en materialisme vieren nog altijd hoogtij.Zoals ik mij vandaag voel, voelen miljoenen kinderen van oorlogsgetroffenen zich nog dagelijks. Machteloos. Verdrietig. Om wat we met zín allen als mens de wereld aan doen. Een wereld die zoveel mooier zou kunnen zijn.
Geen onbereikbaar Utopia zoals vaak wordt gedacht. Oorlog is niet vanzelfsprekend, vrede al evenmin.Door te luisteren naar wat ons hart ons in geeft en wat ons met anderen doet verbinden. Nooit meer oorlogÖ. Als mens is het aan ons daarvoor te kiezen. Door verbinding. Door ons te realiseren dat we eigenlijk, ongeacht nationaliteit, geloof of ras eigenlijk allemaal diep in ons hart hetzelfde nastreven. Vrede, met ons zelf en met elkaar. Omdat onvrede met onszelf de kiem is van alle kwaad die we op anderen projecteren. Hoogste tijd, juist nu, voor een ommekeer in ons denken.


Lancering boek GNK woensdag 4 maart 2022 11:32:11
NIEUW: mijn nieuwe boek 'Regiment Geneeskundige Troepen

Gisteren heb ik op de Generaal Spoorkazerne in Ermelo tijdens de officiŽle lancering in de traditiekamer van het regiment de eerste exemplaren van mijn boek uitgereikt aan kolonel Henry en adjudant Cor en hen bij die gelegenheid bedankt voor de bijzonder prettige samenwerking. Ook de aanwezige nieuwe regimentscommandant luitenant-kolonel Sander en regimentsadjudant Marc en kolonel-arts Wynand ontvingen een door mij gesigneerd exemplaar van het boek.
In dit boek een indringend beeld van de loyale en onbaatzuchtige militairen die deel uitmaken of hebben gemaakt van deze ondersteunende eenheid die inmiddels ruim 150 jaar bestaat. Over hoe zij onder vaak bijzonder moeilijke omstandigheden op een zeer professionele manier toch hun werk weten te doen. Onvermoeibaar inspelend op onverwachte gebeurtenissen of een tekort aan voldoende middelen of personeel. Improviseren is het geheim achter menig succesvol optreden. Zoals bijvoorbeeld in Nederlands-IndiŽ, Libanon, BosniŽ, Rwanda, Pakistan, Irak, Mali en Afghanistan.

Bij inzet van militairen gaat de aandacht veelal alleen naar gevechtssituaties maar voor ondersteunende eenheden is er vaak onterecht te weinig aandacht. Dat geldt zeker voor degenen die worden ingezet voor de onontbeerlijke medische ondersteuning. Zouden zij er niet zijn of hun werk niet goed doen, dan sterven er onnodig veel gewonde militairen én burgers of keren zij met onnodig veel grote letsels huiswaarts. Meer informatie en bestellen

zaterdag 18 decemmber 2021 13:09:22
NIEUW: mijn nieuwe boek '70 jaar Regiment Van Heutsz

Een jubileumboek geschreven over 70 jaar Regiment Van Heutsz. Een bijzondere eenheid voortgekomen uit het KNIL en inmiddels het meest gedecoreerde regiment van de Koninklijke Landmacht.

Het jubileumboek geeft een beeld van de grote diversiteit qua inzet, uitzendingen, tradities en uitdagingen van de achterliggende jaren van 12 Infanteriebataljon (Air Assault) Regiment Van Heutsz dat deel uitmaakt van 11 Luchtmobiele Brigade.

In het boek onder meer aandacht voor de strijd in Nederlands-IndiŽ, Korea, de Infanterie Beveiligings CompagnieŽn, de voormalige Luchtverdedigingscompagnie, CBMI, de bijzondere band met het KCT en de vele uitzendingen naar o.a. BosniŽ, Afghanistan, Irak en Mali.

Meer informatie en bestellen


dinsdag 9 november 2021 09:11:37
NIEUW: boek over gevaarlijke vredesmissie Nederlandse politie

Overleven in Kosovo Na zijn debuut eerder dit jaar met het succesvolle boek 'Complot in Venezuela', neemt politiefunctionaris en oud-marinier en commando Ronald van Leeuwen de lezer mee in een nieuw bloedstollend waargebeurd verhaal. In het nieuwe boek 'Overleven in Kosovo' dat op 26 november verschijnt, vloeien oorlog, aanslagen, wederopbouw, cultuur en alles overwinnende liefde samen.

Na achttien jaar marinier te zijn geweest maakt hij een carrièreswitch en wordt hij als politiefunctionaris uitgezonden na het eerder door oorlog verscheurde Kosovo. Tijdens zijn missie om het Albanese bevrijdingsleger om te scholen naar een reguliere politiedienst, leert hij zijn huidige echtgenote kennen die samen met haar moeder eerder moest vluchten voor de verschrikkingen van de oorlog. Ze werkt op de Kosovo Police Service School als vertaalster. Tijdens hun opbloeiende verboden relatie maken ze gedurende de naoorlogse periode in Kosovo de meest heftige en bloedstollende momenten mee. Zo ontsnappen zij ternauwernood aan een zware aanslag met een autobom in het centrum van Pristina. Ook maken zij de evacuatie mee van de NAVO-troepen van een stembureau tijdens de eerste vrije verkiezingen in het land.

Meer informatie en bestellen


Klik hier voor programma
Koningsdag en Dodenherdenking
op 4 mei in Arnhem