Lancering boek GNK woensdag 4 maart 2022 11:32:11
NIEUW: mijn nieuwe boek 'Regiment Geneeskundige Troepen

Gisteren heb ik op de Generaal Spoorkazerne in Ermelo tijdens de officiŽle lancering in de traditiekamer van het regiment de eerste exemplaren van mijn boek uitgereikt aan kolonel Henry en adjudant Cor en hen bij die gelegenheid bedankt voor de bijzonder prettige samenwerking. Ook de aanwezige nieuwe regimentscommandant luitenant-kolonel Sander en regimentsadjudant Marc en kolonel-arts Wynand ontvingen een door mij gesigneerd exemplaar van het boek.
In dit boek een indringend beeld van de loyale en onbaatzuchtige militairen die deel uitmaken of hebben gemaakt van deze ondersteunende eenheid die inmiddels ruim 150 jaar bestaat. Over hoe zij onder vaak bijzonder moeilijke omstandigheden op een zeer professionele manier toch hun werk weten te doen. Onvermoeibaar inspelend op onverwachte gebeurtenissen of een tekort aan voldoende middelen of personeel. Improviseren is het geheim achter menig succesvol optreden. Zoals bijvoorbeeld in Nederlands-IndiŽ, Libanon, BosniŽ, Rwanda, Pakistan, Irak, Mali en Afghanistan.

Bij inzet van militairen gaat de aandacht veelal alleen naar gevechtssituaties maar voor ondersteunende eenheden is er vaak onterecht te weinig aandacht. Dat geldt zeker voor degenen die worden ingezet voor de onontbeerlijke medische ondersteuning. Zouden zij er niet zijn of hun werk niet goed doen, dan sterven er onnodig veel gewonde militairen én burgers of keren zij met onnodig veel grote letsels huiswaarts. Meer informatie en bestellen

zaterdag 18 decemmber 2021 13:09:22
NIEUW: mijn nieuwe boek '70 jaar Regiment Van Heutsz

Een jubileumboek geschreven over 70 jaar Regiment Van Heutsz. Een bijzondere eenheid voortgekomen uit het KNIL en inmiddels het meest gedecoreerde regiment van de Koninklijke Landmacht.

Het jubileumboek geeft een beeld van de grote diversiteit qua inzet, uitzendingen, tradities en uitdagingen van de achterliggende jaren van 12 Infanteriebataljon (Air Assault) Regiment Van Heutsz dat deel uitmaakt van 11 Luchtmobiele Brigade.

In het boek onder meer aandacht voor de strijd in Nederlands-IndiŽ, Korea, de Infanterie Beveiligings CompagnieŽn, de voormalige Luchtverdedigingscompagnie, CBMI, de bijzondere band met het KCT en de vele uitzendingen naar o.a. BosniŽ, Afghanistan, Irak en Mali.

Meer informatie en bestellenKlik hier voor programma
Koningsdag en Dodenherdenking
op 4 mei in Arnhem